PBM’s (veiligheidsartikelen)

Wij verzorgen bedrijfskleding van de beste kwaliteit.

| PBM’S (VEILIGHEIDSARTIKELEN) VAN SWITCH SAFETY CARE

PBM’s moeten aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voldoen van de Europese richtlijn 89/686/EEG. In deze belangrijke voorschriften wordt ondermeer ingegaan op verschillende essentiële voorwaarden. Hierbij kan men denken aan de ergonomie, het gebruik van juiste materialen, beschermingsniveaus, de maximaal toelaatbare hinder voor de eindgebruiker, het comfort en de doelmatigheid, de lichtheid en de stevigheid van de constructie, de gebruiksaanwijzing van de PBM fabrikant. Daarnaast zijn er veelal aanvullende specifieke voorschriften, afhankelijk van het soort PBM.

Het is van groot belang dat PBM’s voldoen aan de actuele normen. Enerzijds omdat een PBM dat is geproduceerd op basis van een vervallen norm wellicht niet meer voldoet aan de actuele richtlijnen en anderzijds omdat er een belangrijk verschil kan zijn in de beschermingsniveaus tussen de oude (vervallen) en de nieuwe norm. Daarbij is het bij gebruik van PBM’s van het grootste belang dat de hoogste vorm van beschermzekerheid wordt geboden. In de praktijk kunnen er dus belangrijke veiligheidstechnische verschillen zijn tussen de oude en de nieuwe norm.

Wij hebben een aantal producten geselecteerd

die perfect passen bij uw werkzaamheden.

pbm_rollover

| PBM CONFORMITEITSVERKLARING

Eén van de te verwachten grote veranderingen heeft betrekking op de zogenaamde conformiteitverklaring. De conformiteitverklaring, afgegeven door fabrikanten van CE gemarkeerde PBM’s, moet o.a. zekerheid verschaffen over conformiteit van het betreffende PBM ten aanzien van de vastgestelde specifieke vereisten. In de nieuwe richtlijn zal waarschijnlijk een verplichting komen tot het beschikbaar stellen van deze conformiteitverklaring.

Uit recent onderzoek is gebleken dat er vele incomplete conformiteitverklaringen in omloop zijn. Ook staat niet iedere PBM fabrikant stil bij het feit dat CE certificaten van nieuwe producten maximaal 5 jaar geldig zijn. Recente artikelen moeten dus minimaal iedere 5 jaar ter keuring worden aangeboden aan een erkende keuringsinstantie, zodat ze getest en gekeurd kunnen worden volgens de laatste normen. Hiermee moet voorkomen worden dat PBM’s volgens (sterk) verouderde normen op de markt blijven worden verkocht.


[bsf-info-box icon=”Defaults-life-bouy life-buoy life-ring life-saver support” icon_size=”18″ icon_style=”circle” icon_color_bg=”#ec8b08″ icon_animation=”rollIn” title=”Categorie 1 – PBM”]Dit zijn PBM’s tegen lage risico’s. Dit zijn middelen die zonder enige deskundigheid en zonder hulpmiddelen bescherming bieden. Bij falen van de bescherming door deze middelen kan een gering en oppervlakkig letsel optreden. Voorbeelden van persoonlijke beschermingsmiddelen uit risicoklasse I zijn een zonnebril, regenkleding en eenvoudige tuinhandschoenen.[/bsf-info-box]
[bsf-info-box icon=”Defaults-life-bouy life-buoy life-ring life-saver support” icon_size=”18″ icon_style=”circle” icon_color_bg=”#ec8b08″ icon_animation=”rollIn” title=”Categorie 2 – PBM”]Dit zijn PBM’s tegen middelhoge risico’s. Dit zijn middelen die niet onder risicoklasse I vallen en waarbij de fabrikant ervoor moet zorgen dat de middelen voldoen aan bepalingen volgens de EG-richtlijn 89/686/EEG. De meeste persoonlijke beschermingsmiddelen vallen onder deze categorie. Voorbeelden zijn een veiligheidsbril en veiligheidshelm.[/bsf-info-box]
[bsf-info-box icon=”Defaults-life-bouy life-buoy life-ring life-saver support” icon_size=”18″ icon_style=”circle” icon_color_bg=”#ec8b08″ icon_animation=”rollIn” title=”Categorie 3 – PBM”]Dit zijn PBM’s tegen hoge risico’s. Dit zijn complexe middelen waaraan naast de gestelde voorwaarden uit klasse II extra eisen worden gesteld, zoals het geproduceerd moeten zijn onder een door de EG erkend kwaliteitsborgingssysteem. Een voorbeeld is een harnasgordel: een uitrustingsstuk dat bescherming biedt tegen vallen van grote hoogten.[/bsf-info-box]

| DOWNLOAD BROCHURES

Switch Safety Care is een groothandel voor zowel kleine ondernemers als de grote bedrijven. De prijzen van onze aanbiedingen zijn niet online verkrijgbaar. Onze prijzen worden namelijk op maat gemaakt; elke levering is anders. Uiteraard kunt u onze experts telefonisch uw vragen stellen omtrent onze voorraad en een voorlopige offerte.

Om een indicatie te geven van ons assortiment kunt u een aantal brochures downloaden. Wilt u meer informatie ontvangen? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen of langskomen in onze showroom.

[ultimate_carousel slides_on_desk=”3″ slides_on_tabs=”2″ slides_on_mob=”1″ arrows=”off” dots=”off”]
[/ultimate_carousel]

BROCHURE TRICORP

Workwear & Bedrijfskleding
Broeken, T-shirts, Jassen & Schoenen.

BROCHURE DASSY

Workwear & Bedrijfskleding
Broeken, T-shirts, Jassen & Schoenen.

BROCHURE CHAUD DEVANT

Bedrijfskleding met Style
Werkkleding voornamelijk voor horeca

BROCHURE SHOWA

Handschoenen
Onze leverancier in handschoenen

BROCHURE MAJESTIC

PBM’s for life
Persoonlijke Beschermings Middelen

BROCHURE ELTEN

Veiligheidsschoenen
Groot assortiment veiligheidsschoenen